keskiviikko 2. toukokuuta 2012

Puuvillajämätyö

Laatikossani on lojunut muutamia keriä puuvillasekoitteisia lankajämiä, joiden merkki ja malli olivat painuneet unholaan. Jämäkuun kunniaksi tartuin niistä pariin. Tuo tummempi väri ei ole puhutellut millään tavalla ja kirkkaampaa oli tosi vähän. Kardemumman blogissa vieraillessani koin oivalluksen, että vanhaa Rondon Cottonellaahan tämä.
Kauhavan kangasaitan sivulla oli kivan näköinen käsipyyhkeen ohje ja lähdin sitä soveltamaan. Tein niin, että en ohjetta orjallisesti noudattanut, vaan tein sen mukaisesti lähinnä varsinaisen kuvion, mutta reunan ja raidoituksen tein eri tavoin. Reunan siksi, että tein siinä virheitä, joita en viitsinyt korjata ja raidoitukseen ei ollut lankaa sopivasti. Reunan virheet korjailin (lähes) näkymättömiin virkkaamalla pyyhkeen ympäri samanlaista pykälää kuin varsinainen mallivirkkauskin on. Lankaa kului 90 grammaa. Koko on noin 25x30 cm.

Ilokseni olen huomannut, että olen saanut uusia lukijoita. Sydämellisesti tervetuloa!

1 kommentti:

  1. Mä niiiiiin rrrrrakastan näitä blogeja kun aina tulee jotain uutta ideaa! Mielestäni todella kauniit värit ja sopivat hyvin käsipyyhkeeseen!

    VastaaPoista