tiistai 10. huhtikuuta 2012

Värjäri värjää jämiä

Hankin Tampereen messuilta Kool aid -värejä kun niin monet ovat niitä hehkutelleet täällä blogimaailmassa. Ne ovat kärsivällisesti odottaneet inspiraatiota, joka tuli nyt kun valoa on enemmän. 

Äidin varastosta vyyhtesimme pääsiäislauantaina erilaisia valkoisia jämälankoja ja osin purkulankojakin ja ei kun kokeilemaan. 
Kirkkaammat karkkivärit kuivumassa.
Lankaa oli yhteensä noin 400 grammaa, pusseja 12 ja kaikki käytin. Osa langoista oli enemmän ja osa vähemmän villaa, puuvillaa en kokeillut. Testasin sekä kattilassa liedellä värjäämistä ja mikroraaltouunissa värjäämistä. Molemmat onnistuivat ihan ok. Kaksi suurinta vyyhteä värjäsin kahdella värillä pätkiksi, eka toinen pää vyyhteä väriliemeen ja sitten toinen pää eriväriseen liemeen. Yhden vyyhdin tein niin, että eka toinen pää kylläisempään väriliemeen ja toinen pää sitten laimeampaan. Mikrossa tein yhden satsin ja se jos mikä on helppoa.

Vähän hillitymmän väriset.

Ensi kerralla kokeilen vähän hillitympiä värejä ja kokeilen värjätä muutakin kuin valkoista. Harmaasta saisi kivoja murrettuja sävyjä ja ja ja....... ideoita sinkoilee. Tämä oli kivaa! Ja tuota mikrovärjäämistä voi tehdä pientenkin lasten kanssa, vink vink.

Värikästä viikonjatkoa!

4 kommenttia:

 1. Kiitti vinkeistä! Mulla on jokunen pussi noita jemmattuna, en vain ole ehtinyt vielä kokeilemaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Homma oli ihan supernopea. Jauheen sekoitus 20 sekuntia, liuoksen levitys 40 sekuntia, mikroon 2 minuutiksi, huuhtelu 30 sekuntia ja kuivatus. Lankojen pitää malttaa liuottaa ennen värjäystä 20-30 min. Ja kädet kannattaa suojata, jos ei halua 'viherpeukaloa'. Pinnoista väri kyllä lähti pyyhkimällä.

   Poista
 2. No, kuulostaa kerrassaan helpolta =D
  Nyt pitääkin sitten löytää vielä noita väripusseja.
  Ja eikun kokeilemaan.

  VastaaPoista
 3. Kivoja lankoja olet värjäillyt.

  VastaaPoista