perjantai 10. tammikuuta 2014

Lomareissun huippukohdat Olen 100% eläintarhafani. Olen ollut teininä kesätöissä eläintarhassa, vaatimattomassa pienessä kotieläintarhassa, mutta kuitenkin. Kaikilla reissuillani pyrin käymään eläintarhoissa ja nyt löytyi ehdoton suosikki: Monkey Park Teneriffalla lähellä Los Cristianosia. Sopivan pieni ja parasta oli, että joihinkin häkkeihin käveltiin sisään ja eläimiä sai ruokkia tarhalta ostetulla ruualla. Aivan paras paikka lasten kanssa!

Kissamaki kiipesi olalleni.

Loro Parkin samalla saarella olemme katsastaneet jo aiemmin ja vaikka siellä on eläinvalikoimaa huomattavasti enemmän ja hienot valasshowt ja delfiiniesitykset, niin silti voiton vie Monkey Park. Aina toki eläintarhoissa käydessä mieleen tulee pieni sääli eläimiä. Häkit ovat pieniä ja lajinmukaisen elämän rajoittuneisuus on fakta, mutta toisaalta on hyvä, jos pystytään tarjoamaan edes pieni vilaus ihmisille luonnon monimuotoisuudesta ja ehkä jopa innostetaan osallistumaan alkuperäisen luonnon suojelutoimiin tällä tavalla.

Marakatit olivat myös ihania, Herra Tossavainen tuli mieleen.
Toinen huippuelämys Teneriffalla oli sukellusvenesafari. Kesto oli vajaa tunti ja matkan aikana näki monenmoista merenelävää.
 
Sama sukellusvene on ollut aikoinaan Ranualla.

Sukeltaja syötti rauskua ja kuvia tuli räpsittyä.

 Jos ei ole aikaa/rohkeutta/rahaa/mahdollisuutta sukelluskortin hankkimiseen, tämä ehkä antaa pienen vilauksen merenalaisesta elämästä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti